Werkzoekenden kunnen voordelig aangeworven worden met een IBO-contract en dit in kader van de instroomprojecten van Ambassador vzw, in samenwerking met VDAB.

U hoeft hier zelf niet veel tijd in te investeren. Ambassador vzw organiseert alles van A-Z: Het plaatsen van de vacature, het organiseren van selectiedagen en het verzorgen van een tiendaagse vooropleiding. De VDAB neemt de begeleiding over tijdens de IBO-periode. We vragen enkel uw aanwezigheid tijdens de selectiedag(en).

IBO staat voor individuele beroepsopleiding. De kandidaat wordt tijdens het werk opgeleid en begeleid. U betaalt gedurende de IBO-periode (maximum 1 tot 6 maanden) geen loon en RSZ. U betaalt enkel een premie aan de VDAB. Meer info vindt u hier.

Er gelden wel enkele VOORWAARDEN:

- De kandidaat moeten ingeschreven zijn als werkzoekende bij de VDAB.

- De kandidaat mag zijn vorige job niet opgezegd hebben om in de IBO te starten.

- De kandidaat mag nooit eerder voor het bedrijf hebben gewerkt.

- De kandidaat mag GEEN ervaring hebben (iemand die al 5 jaar ervaring heeft opgedaan in een ander verhuisbedrijf heeft geen opleiding verhuizer meer nodig).

- Indien van toepassing, moet de kandidaat beschikken over geldige verblijfdocumenten en een arbeidskaart.

- Na een positieve IBO-periode moet u de cursist vast in dienst nemen (mogelijk komt hij dan nog in aanmerking voor andere tewerkstellingsmaatregelen).


Wilt u hierover meer weten? Contacteer dan vrijblijvend een sectorconsulent.